ZAPISAT CU DATUM

kada sam se vratio iz Sarajeva. 28/12/07. Ko mu jebe mater. Mislim tom datumu.Kratko i jasno. Punog srca. Supruga plakala, jecala na mom ramenu dok smo na aerodromu cekali avion. A ja kao kamen hladan i miran. Ni rijeci, niti suza, niti velikih i malih govora – u meni i oko mene i od mene samo TISINA. Jos jedan rastanak; kao da ih nisam imao dovoljno do sada. Ko mu jebe mater – nazad kuci. Sada je jedan mali dio americkog zemljista moj dom. Kosmopolitski nacin zivota – i vrati se jos jednom izreka mog oca – sve se placa, i dobro i lose.

 

Kada me neko pita kako mi je dole bilo ne znam sta da mu odgovorim. Vidio sam drage ljude ali kao da sam ih vidjao svaki dan. Nista novo. Nista se promijenilo nije. Niti ja – niti drugi. Ne znam da li je to dobro ili lose. Mozda je 2 godine odsustva premalo da bi se neke promjene desile.

 

Evo vec 10 dana metiljam po Americi u nadi da ce sve nekako da izlapi iz moje glave: derneci bez alkohola za mene i suprugu, objasnjavanje porodici i prijateljima zasto ne pijem vise, cudjenje upuceno dragim ljudima na njihovom (meni) neshvatljivom nacinu vodjenja zivota, klanjanje Kurban Bajrama, klanjanje u dzamiji kod imama Fejzica, igranje igrica sa burazerima i rajom… I sve isto. Kao da smo to radili svaki dan.

 

Ovaj put nisam otkrio srce prema nikome. Srce sam ostavio u Americi. Kod kuce. Nazalost, ali tako je. Ovaj put nisam dao sebi razloga da placem u samoci sobe ili wc-a po aerodromima Njemacke, Hrvatske, Amerike dok budem isao u poznat-nepoznat svijet. Prelebdio sam 3 sedmice. Ko me jebe, ukratko. I jebes ti sve. Smisao zivota jest u necem sto mi ne mozemo skontati. I sve sto nam se desava misticna je i zamrsena prica cije recenice samo ponekad Allahovom miloscu mi mozemo procitati. Ko me jebe kada sam zatvorio oci onda kada sam ih trebao drzati otvorene. Selam Ameriko. Evo me nazad….

 

 

anonimus
Primijetio sam ovu rubriku tek kada sam kliknuo na tudje logove a evo sada sam tu i trebam nesto napisati o sebi. HAAHAHAH... sada sam se sjetio...ja sam samo anoniman clan drustva koji ni po cemu nije poseban niti je i po cemu losiji ili bolji od drugih.

5 komentara

Komentariši